WHAT DO WE SEE WHEN WE LOOK AT THE SKY

Det er kjærlighet ved første blikk når Lisa og Giorgi tilfeldigvis møtes på gata i en liten by i Georgia. Kjærligheten slår ned så kraftig at de helt glemmer å spørre hverandre om navn og nummer. Men de klarer heldigvis å avtale et møte dagen etter. Beklageligvis kastes en forbannelse over dem, og i en magisk forvandling endrer de begge utseende og egenskaper i løpet av natten. Hvordan skal de nå klare å finne hverandre igjen?

Magien og merkverdighetene i denne interessante fabelen formidles så hverdagslig og nedpå at man nesten skulle tro at onde øyne, snakkende lyskryss og advarende takrenner er en del av den lille Georgiske byen. Sekvenser er filmet på 16 mm. kamera og gir bildene en gyllen og romantisk sjarm.

Regissør Koberidze (f. 1984) er en særegen filmskaper fra Georgia, som studerte film og TV i hjemlandet før han tok filmregistudier i Berlin. Han har bare et par langfilmer på CV’en, men verden har allerede fått øynene opp for hans poetiske, vakre og visuelle kinofilmer. En mann vi ser frem til å følge i årene som kommer.