WORDS OF ADVICE: WILLIAM S. BURROUGHS ON THE ROAD

Møt beatpoeten og forfatteren William S. Burroughs i en strålende dokumentar regissert av danskene Lars Movin og Steen Møller Rasmussen. Filmen er basert på opptak som aldri før er vist ellers, fra Burroughs besøk i Danmark i oktober 1983 og fra hans senere år i Lawrence, Kansas. Kort tid etter dette begynte han å turnere og lese høyt for nye generasjoner av tilhengere, og etablerte seg etter hvert som en solid kultfigur.

Filmen inneholder også intervjuer med venner og kolleger av Burroughs, og musikken er ved Patti Smith og islamske Diggers. Den hadde premiere under København International Documentary Festival i København og regissørene mottok det danske filminstitutts Roos Award 2007 for “fremragende innsats i dokumentarfilm”.

Regissør Lars Movin (Danmark) kommer for å presentere filmen!
Lars Movin er forfatter, filmskaper og redaktør fra Danmark. Han har skrevet flere bøker om beatkunstnere, blant annet Beat – På Sporet af den Amerikanske Beatgeneration og flere bøker om den mest fremtredende danske beatforfatteren Dan Turèll. Han har også laget flere kortfilmer i tillegg til den prisbelønte dokumentaren om Burroughs. Movin kommer til Aladdin for å fortelle om arbeidet med dokumentaren.

Visningen er et samarbeid med UiA og beat-konferansen Out of The Shadow 2-4. september.

Filmfakta
Danmark 2007. Dokumentar.
Regi: Lars Movin, Steen Møller Rasmussen
Med: William S. Burroughs, James Grauerholz, John Giorno
med flere.
Musikk: Patti Smith, Islamic Diggers.
74 min.
Format: DVD
IMDb-filminfo: WORDS OF ADVICE: WILLIAM S. BURROUGHS ON THE ROAD