HIAM ABBAS x 3

Denne våren kan du oppleve Hiam Abbas (f. 1960) i totalt forskjellige roller. Den nydelige palestinske skuespilleren og regissøren er enormt tilstedeværende og allsidig, og hun er stadig aktuell i nye filmer. Du kan se henne som en varm og beskjeden syrisk kvinne i The Visitor (2008), som replikantenes enøyde “mor” i Blade Runner 2049 (2017) og som den myke stemmen til en plaget afghansk kvinne i animasjonsfilmen The Swallows of Kabul (2019).

Har man sett Abbas på film, så glemmer man ikke ansiktet. Det er så uttrykksfullt. Hun har spilt i mange filmer som representerer ulike land i Midtøsten. Mange av karakterene lever med krig eller undertrykking. Men hun formidler også utrolig mye varme og styrke.

Vi har prøvd å få tak i den palestinske filmen Inheritance (2012) også, som hun har regissert, og ikke minst Insyriated (2017) hvor hun spiller en mor som må holde familien samlet og motet oppe under krigen i Syria. Forhåpentligvis lykkes vi i en annen sesong. Men de tre filmene du kan se i vår, er også plukket fra øverste hylle.

Vårens filmer med Hiam Abbas:
BLADE RUNNER 2049 – 22. februar
THE SWALLOWS OF KABUL – 8. mars
THE VISITOR – 20. april