NICOLAS CAGE x 3

Nicolas Kim Coppola forandret navnet sitt tidlig for ikke å bli forbundet med sin onkel Francis Ford Coppola. Karrieren startet kjedelig med at rollen hans i Fast Times at Ridgemont High (1982) nesten ble klippet vekk. Han fikk en ny sjanse i onkelens Rumble Fish (1983), før gjennombruddet kom i Alan Parkers Cannes-vinner Birdy (1984.) Suksessene fortsatte med Forhekset av månen og Coen-brødrenes Raising Arizona (1987), Wild At Heart (1990) og så klart Leaving Las Vegas (1995), som han vant Oscar og Golden Globe for.

David Lynch kalte ham for the jazz musician of acting. Ethan Hawk beskrev ham som den eneste skuespilleren som har utviklet håndtverket siden Marlon Brando. Cage spiller ofte eksentriske roller med voldsomme ansiktsutrykk, og kanskje skyldes det hans store interesse for stumfilmens skuespillere og tysk ekspresjonisme. The Rock (1996) innledet Cage sin karriere som hæla i taket og tenna i veggen-actionhelt. Filmer som Con Air og Face/Off fulgte året etter.

Med over 100 filmer på CV’en har Cage spilt i flotte karakterdrevne filmer, i skikkelig dårlige filmer, i fine indiefilmer, i de store blockbusterne, og egentlig alt som er i mellom. De siste årene har han spilt i The Wicker Man (2006), Kick-Ass (2010), Snowden (2016) og Color Out of Space (2019.)

Høstens filmer med Nicholas Cage:

LEAVING LAS VEGAS – 15. september
FACE/OFF – 3. desember
MOONSTRUCK – 17. desember