Å KJENNE SANNHETEN

En kritikerrost fiksjonsfilm om Nils Malmros’ far, Richard Malmros, som var en av pionerene innen dansk hjernekirurgi. Filmen er en sjeldenhet på kino, og Cinemateket har fått visningstillatelse fra regissøren selv.

Visningen er i samarbeid med Sørnorsk Filmsenter, og leder Kirsten Bonnén Rask vil holde innledning til filmen.

Filmen skildrer en lege i kamp med og mot sitt miljø, og et menneske som kjemper med sin egen perfeksjonisme. Det er en film om ærlighet og løgn, om ambisjon og prinsippfasthet, og om en mann som prøver å gjøre det rette og oppnår suksess med det, men som likevel ender som et offer for sine egne moralske prinsipper.

Filmskaper Nils Malmros er selvlært som filmskaper og formelt utdannet lege/kirurg. I sin film Å vite sannheten utførte han alle filmens hjernekirurgi-sekvenser selv.

Dette er en av tre filmer i høstens MALMROS-filmserie, og vi får besøk av regissøren selv den 2. desember! De andre to filmene er Kunnskapens tre (1981) og Århus by Night (1989). Miniartikkel om Nils Malmros her.

På et niveau så sjældent, at vi er nær på det mirakuløse; den er lige så anderledes, som instruktøren er anderledes og sjælden.
– Jyllands-Posten

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Nils Malmros, Danmark 2002.
Med: Jens Albinus, Søren Østergaard, Lise Stegger Hansen
Dansk språk, eng tekst. 98 min.
IMDb: Å VITE SANNHETEN