NILS MALMROS – tre filmer og regissørbesøk på Aladdin

Sørnorsk Filmsenter og Cinemateket får besøk av Nils Malmros! Den danske regissøren og legen Nils Malmros er en av Nordens betydeligste filmskapere, og han var i vår kinoaktuell med Sorg og glede. Han er kjent for sine nære, selvbiografiske filmer med stor omtanke for mennesker, detaljer og interiør. Filmene er personlige, men ikke påtrengende og Malmros omtales som en beskjeden mann.

Malmros ønsket i sin ungdom å bli møbeldesigner, men så fikk han se François Truffauts film Jules og Jim (1962) og ville heller lage film. Dette bekymret faren, som heller ønsket at sønnen gjorde noe “seriøst”, som for eksempel å bli lege som ham selv. Nils Malmros var fast bestemt på å bli filmskaper, men gikk legestudier ved siden av som han brukte hele 23 år på å fullføre, fordi filmene opptok hans tid. Det ble til en rekke vellykkede spillefilmer, og på Cinemateket får du nå to av hans mest kjente verk: Kunnskapens tre (1981) og Århus by Night (1989). I tillegg har vi fått lov å vise en sjelden skatt på kino: filmen som er basert på hans fars historie – Å kjenne sannheten (2002).

2. desember kommer Nils Malmros til Cinemateket for å holde et innledende foredrag til Århus by Night, og snakke om hvordan det er å lage selvbiografiske filmer som er så tett på hans eget liv. Denne visningen er i samarbeid med Sørnorsk Filmsenter.

TRAILERE OG FILMOMTALER:
KUNNSKAPENS TRE  – 25. november
Å KJENNE SANNHETEN  – 27. november
ÅRHUS BY NIGHT  – 2. desember

FACEBOOK-EVENTS:
KUNNSKAPENS TRE
Å KJENNE SANNHETEN
ÅRHUS BY NIGHT m/ foredrag av regissør Nils Malmros