ÅRHUS BY NIGHT + foredrag med regissør Nils Malmros

Sørnorsk Filmsenter og Cinemateket får besøk av regissør Nils Malmros fra Danmark! Han holder foredrag før sin egen film Århus by Night. Filmen handler om en ung filmskaper, og er basert på Malmros’ egne personlige erfaringer.

I filmen møter vi den unge, uerfarne og pretensiøse filmskaperen Frederik som får uventet motstand i arbeidet med sin første film. Fredrik skal lage film om sin egen barndom og bruker et erfarent filmcrew fra København. Innspillingen foregår i Frederiks hjemby, Århus. Tiden er rundt 1970. Frederik er følsom og full av idealer, og får en temmelig opprivende opplevelse i møtet med det verdensvante og pragmatiske crewet. Århus by night er en selvbiografisk film fra tiden rundt Nils Malmros’ første filminnspilling.

TETT PÅ – FOREDRAG VED NILS MALMROS
Vi får besøk av den store danske regissør Nils Malmros som skal fortelle om sine svært personlige filmer, og hvordan det er å jobbe så “tett på seg selv”. Visningen er i samarbeid med Sørnorsk Filmsenter, som har invitert Malmros over dammen. Kirsten Bonnén Rask (Sørnorsk Filmsenter) vil introdusere / samtale med Malmros.

Århus by Night er en av tre filmer i høstens MALMROS-filmserie, og vi får besøk av regissøren selv den 2. desember! De andre to filmene er Kunnskapens tre (1981) og Å kjenne sannheten (2001). Miniartikkel om Nils Malmros her.

TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=oUpySD5u0uA

FILMFAKTA
Regi: Nils Malmros, Danmark 1989.
Med: Thomas Kristian Schindel, Tom McEwan, Michael Carø
Dansk språk. 101 min.(+ foredrag)
IMDb: ÅRHUS BY NIGHT
Dansk Filminstitutt: ÅRHUS BY NIGHT