ONLY LOVERS LEFT ALIVE – premiere!

Poetisk og intelligent vampyrfilm, uten skrekk og gru, men full av popkulturelle vittigheter. Tilda Swinton og Tom Hiddleston i kongeroller. Fantastisk ny Jarmush-film som ikke kommer på norske kinoer.

Dette er ingen blodig skrekk-vampyrfilm. Men noen vampyrklisjéer er selvfølgelig med, som f.eks. bleke, romantiske karakterer som har levd i hundrevis av år og trenger blod. Vi møter to skikkelser ved navn Adam og Eva. Han er en depressiv undergrunnsmusiker som er bekymret for verden, og hun er hans utkårede gjennom flere hundre år. Deres kjælighetshistorie har tålt mye, men den utsvevende og romantiske idyllen blir snart avbrutt av Eva’s ville og ukontrollerbare yngre søster. I filmen utforsker Jarmusch hverdagslivet til moderne, intelligente og eldgamle vesner som bokstavelig talt har “sett alt”.

Only Lovers Left Alive er snadder for filmelskere og popkultur-entusiaster. Det er en vampyrfilm som drar fordel av sitt lange tidsperspektiv. Kulturelle referanser datert hundrevis av år tilbake, er å finne rundt hvert hjørne.

Jim Jarmush står for både manus og regi, og har beskrevet filmen som en “crypto-vampire love story.” Filmen er spesialimportert fra utlandet til de norske cinematekene, og dette er din sjanse til å se den på stort lerret!

[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=ycOKvWrwYFo&w=500]

FILMINFO
Storbritania / Tyskland 2013.
Regi og manus: Jim Jarmush
Med: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt. 122 min. Eng språk, svensk tekst. Format: DCP (digital kinofilm)
IMDb: ONLY LOVERS LEFT ALIVE
Facebook-event