BEFORE NIGHT FALLS

Javier Bardem i en sterk rolle som den cubanske poeten Reinaldo Arenas. Han kjemper for sin eksistens under et trangsynt og diskriminerende regime. Johnny Depp dukker opp som transvestitt  og som løyntnant.

Dette er historien om poeten og romanforfatteren Reinaldo Arenas, som ble trakassert av regimet i hjemlandet Cuba for sitt forfatterskap og sin homoseksualitet, som han nektet å skjule. Kunstnere og intellektuelle var en trussel for regimet, og homofili var forbudt og ble slått hardt ned på. Fra 1966 utga Arenas flere verk gjennom andre land, som høstet strålende kritikker. Men poesien og hans legning ga ham problemer på Cuba og fra 1973 ble han siktet for “ideologisk avvik” og gikk ut og inn av fengsel.

Javier Bardem imponerer virkelig i rollen som Arenas. Johnny Depp gjør også to troverdige og fine småroller som den eksentriske transvestitten Bon Bon og den strenge løyntnanten Victor.  Regissør Julian Schnabel  er ellers kjent for filmen om gatekunstneren Basquiat (1996), som ble vist på Cinemateket våren 2014.

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Julian Scnabel, USA 2000
Med: Javier Bardem, Johnny Depp, Jean Penn, Olivier Martinez, Andrea Di Stefano,
133 min. Eng tale, utekstet. Kun DVD tilgjengelig.
IMDb: BEFORE NIGHT FALLS