WHAT’S EATING GILBERT GRAPE

Johnny Depp, Juliette Lewis og Leonardo de Caprio i en av tidenes sterkeste dramaer. Vi gleder oss til å vise denne i originalformat på analog filmrull.

Vi er på landsbygda i Ohio. Her bor en hardt prøvet familie, og eldstesønnen Gilbert (Johnny Depp)  er stuck med med et voldsomt ansvar. Helt siden faren tok sitt liv for syv år siden har ikke moren forlatt huset. Hun lider av ekstrem overvekt og trenger hjelp til det meste. Gilbert er også stuck med ansvaret for to tenåringssøstre og broren Arnie som er utviklingshemmet. Livet er et strev for Gilbert, og han har ingen mulighet til å unnslippe. Hans eneste lyspunkt er den nydelige Becky som er på gjennomreise, og bor i en husvogn i nærheten.

What’s Eating Gilbert Grape en tragikomisk skildring av hvordan det er å føle seg fanget i mulighetens land. Den unge Leonardo DiCaprio gjør en eksepsjonell prestasjon som Arnie (som har Angelmann’s syndrom). Johnny Depp gjør også en av sine beste roller, og Juliette Lewis er perfekt som Becky, hans lille klippe i tilværelsen. Den svenske regissøren Lasse Hallström slo gjennom med Mitt liv som hund (1985), og har senere laget filmer som Siderhusreglene (1999) og Sjokolade (2000).

FILMFAKTA
Regi: Lasse Hallström, USA 1993
Med Johnny Depp, Leonardo Di Caprio, Juliette Lewis
118 min. Engelsk tale, norsk tekst. Analog film.
Se programhefte.
IMDb-info: WHAT’S EATING GILBERT GRAPE