MOSKUS – FORTELLING OM ET BILDE

NY FILM, Q&A OG PREMIEREFEST! Fri entré.

Cinemateket, Sørnorsk Filmsenter og regissørene ønsker velkommen til dokumentaren Moskus – Fortelling om et bilde (2022), som nylig hadde premiere på Haugesund Filmfestival. Etter visningen tar Ingrid Dokka (filmsenterleder) en prat med filmskaperne Kristian Landmark og Dan Korneli, som begge er fra Kristiansand. Det blir avslappet feststemning i baren, før og etter film.

Filmen er et portrett av kunstneren Sverre Malling, hans arbeid og personlige betraktninger. I filmen får publikum en unik mulighet til å følge ett av Mallings kunstverk, i hele sin prosess, fra øyeblikket da motivet oppstår, til de første skisser, og frem til ferdig tegning. Det tok ett år å fullføre verket ”Norwegian Muscox”.

SVERRE MALLING
Sverre Wilhelm Malling (f. 1977) er en norsk billedkunstner som både er tegner, maler, grafiker, skulptør, kurator, rettstegner og skribent. Han er kjent for sine detaljrike og tidkrevende kulltegninger med motiver fra norsk kultur og natur, som han bringer inn i en ny kontekst. Han har med dette gitt tegning en ny aktualitet i norsk samtidskunst.

Malling debuterte på Høstutstillingen allerede som 17-åring i 1995. Han har vært elev ved Statens kunstakademi 2000-2004, og flere andre malerskoler. Verkene hans har vært utstilt i London og mange nordiske byer, og han er innkjøpt av blant andre Nasjonalmuseet, Sørlandets Kunstmuseum, Astrup Fearnley Museet og Nordnorsk Kunstmuseum. I 2014 ble han tildelt 10-årig stipend for etablerte kunstnere, av Norsk Kulturråd.