OG TRANENE FLYR

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det god avstand i salen og begrenset antall billetter. Vi har kasse, men oppfordrer til billettkjøp på nettet, under pandemien.

Veronica og Boris er heftig forelsket, men blir adskilt når andre verdenskrig bryter ut. De får ikke en gang sagt farvel til hverandre før han reiser til fronten. Hver dag venter Veronica på postbudet i håp om et brev fra Boris, og i løpet av krigen flytter Veronica over til Boris’ familie, som tar i mot henne med åpne armer. Hennes tanker er hele tiden hos Boris, men en natt når bombene faller rundt dem, søker hun ly hos fetteren til Boris. Noe hun kommer til å angre bittert på.

Og tranene flyr er et ypperlig uttrykk for en ny tid i russisk film etter Stalins død. Et friere kunstnerisk klima ga rom til å bringe mennesket tilbake til lerretet, etter en periode der propagandafilm dominerte. Filmen er preget av en vemodig menneskelighet som gjør den til en rørende opplevelse.

Filmen er fantastisk fotografert. Sluttscenen er legendarisk. Jeg har nesten ikke sett maken til kameraføring og intensitet. – Fotograf Morten Krogvold

When the movie was released in late 1957, it came as a revelation to audiences, both within the Soviet Union and beyond. Domestically, the film liberated viewers with its honest and unheroic depiction of World War II – the first ever of its kind. – Senses of Cinema

FILMFAKTA
Regi: Mikhail Kalatozov, Sovjetunionen 1957.
Med: Tatjana Samilova, Alexej Batalov, Vasilij Merdurjev.
97 min. Russisk tale, norsk tekst. Format: Digital kinofilm.
Imdb: OG TRANENE FLYR

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)