ON THE ROAD m/ innledning av Michael Prince

Sal Paradise (Sam Riley) møter den frisinnede og karismatiske Dean Moriarty (Garrett Hedlund) og hans kjæreste Marylou (Kristen Stewart). Sal blir fengslet av den mystiske sjarmen til Dean og utvikler et tett vennskap med ham. De legger ut på en roadtrip i en gammel bil, og Sal blir raskt innviet i en verden av sex, jazz og marihuana, og de møter folk som forandrer livene deres.

Jack Kerouac’s roman “On the Road” har blitt hyllet som en milepæl i amerikansk litteratur, og det lå store forventninger til filmatiseringen. Walter Salles har regien her, mannen som gav oss den fantastiske Motorsykkeldagbøkene (2004). Resultatet er en stilsikker og energisk roadmovie. Det er ulike meninger om hvorvidt det er en fullendt adapsjon av beat-romanen, det er opp til deg å bedømme.

BEATS PÅ FILM x 3
Denne våren får du tre ulike filmer om de store beat-forfatterne, og alle tre presenteres av Michael Prince (UiA) som nettopp har gitt ut bok om beat-adapsjoner på film. Les mer om BEAT-temaet, alle filmene og den nye boka her.

[youtube_sc url=»https://www.youtube.com/watch?v=MNcIPA7F7ls»]

FILMFAKTA
IMDb: ON THE ROAD
Regi: Walter Salles, Frankrike/USA 2012.
Basert på Jack Kerouac’s roman “On The Road”.
Med: Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart.
124 min. Eng tale, tekstet. Format: BD