Avlyst! SHERLOCK JR. – stumfilmkonsert!

OBS! Denne stumfilmkonserten er dessverre AVLYST på grunn av dødsfall i familien til en i bandet. Den vil bli satt opp igjen til høsten.

Vi møter Buster Keaton som en vimsete og håpløs kinomaskinist. Hans egentlige drøm er å bli detektiv. Han er også villt forelsket i en vakker ung kvinne i billettluken, men har selvfølgelig en sleip rival.

LIVEMUSIKK TIL FILMEN med Hot Swing DeVille!

Vår helt Sherlock Jr. får plutselig skylden for å ha stjålet lommeuret til den unge kvinnens far. Det er den sleipe rivalen hans som har vært på ferde. Forvist fra jentas hjem og liv, tusler han tilbake til maskinrommet på kinoen. Her sovner han og drømmene hans blander seg med filmen han viser i en fantastisk sekvens. I drømmen må han bruke all sin kløkt som detektiv for å avsløre tyven og vinne tilbake jenta. Da gjenstår det bare å se om drøm og virkelighet kan forenes.

Buster Keaton (1895-1966) var en pioner innen film på mer enn én måte. Han var både regissør, skuespiller, produsent og forfatter. Han lekte med konvensjonene og var tidlig ute med filmer som kommenterte andre filmer og selve filmmediet. I tillegg til å være fantastisk morsom, er Sherlock Junior både en kompleks og spissfindig metafilm.

HOT SWING DE VILLE
Bandet Hot Swing DeVille er lokalisert i Kristiansand og består av meget dedikerte musikere på høyt nivå. De gir deg musikk i tradisjonen etter sigøyneren Django Reinhardt. Legenden innen europeisk jazz som på 1930-tallet skapte en stilart og spillestil som frem til i dag er meget populær. Denne kvelden spiller bandet egenkomponert livemusikk til filmen. Hot Swing DeVille består av Michael S.Krumins (gitar), Sebastian Gruchot (fiolin) og Audun Ramo (kontrabass). På dette prosjektet har de også med seg perkusjonist Arild Nyborg fra bandet Nutopia.

Smakebit – SHERLOCK JR:
[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=zdNplzdx5OM&w=500]

FILMFAKTA
USA, 1924. Regi: Buster Keaton
Med: Buster Keaton, Kathryn McGuire, Ward Crane
42 min. Stumfilm m/ livemusikk, shv.
Fomat: 35mm analog film
IMDb-info: SHERLOCK JR.