SKIN

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

HEF Kristiansand lokallag og Cinemateket inviterer til visning av filmen SKIN, om nazi-utbryteren Bryon Widner. Det blir også litt mat (sandwich i koronavennlige poser) og en spennende debatt etter filmen.

18:00 Filmvisning, SKIN
20:00 – 20:30 Pause med matservering (inkludert i billetten)
20:30 Etter filmen spør vi hvor de nye høyreekstreme kommer fra? Hvem er de og hvor farlige er de? Og hvorfor blir ikke alle med en vond oppvekst radikaliserte i den ene, eller andre retningen?

I panelet, som ledes av Birgit Amalie Nilssen, sitter Lasse Josephsen, Sven Henriksen og Didrik Søderlind.

SKIN
Skuespiller Jamie Bell, mest kjent fra Billy Elliot (2000), gjør her en totalt annerledes rolle som Bryon Widner, en av FBIs mest ettersøkte skinheads. Han lever et brutalt og destruktivt liv med kroppen dekket av voldsomme og rasistiske tatoveringer. Når han møter Julie (Danielle Macdonald) forandrer livet seg, og følelser som medmenneskelighet og kjærlighet begynner å ta over for hatet. Han ønsker å forlate sitt gamle liv, men kompisene er ikke begeistret for det valget. Han utsettes for trakassering og drapstrusler. Samtidig får han hjelp av FBI og SPLC til å komme seg ut av det nynazistiske livet, i bytte mot info om det høyreekstreme miljøet. Alt har sin pris.

Vi inviterer til en nådeløst tankevekkende film, i samarbeid med Humanetisk forbund, som har tatt initiativ til visningen.

FILMFAKTA
Regi: Guy Nattiv, USA 2018
Med: Jamie Bell, Mike Colter, Danielle Macdonald
118 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Digital film

IMDb: SKIN