ALIENS – EXTENDED EDITION – restaurert

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

Løytnant Ellen Ripley (Sigourney Weaver) er eneste overlevende blant mannskapet på syv i romskipet Nostromo. Oppdagelsen av en fryktinngytende åttende passasjer endte i brutal død (Alien, vist i oktober 2019.) I denne oppfølgeren blir Ripley reddet fra hypersøvn etter å ha drevet hvileløst rundt i verdensrommet i årtier, og planeten der Nostromos mannskap fant den dødlige livsformen har blitt kolonisert. Det viser seg også at man har mistet kontakt med kolonien, og ingen vet helt hva de skal tro når Ripley forteller om livsformen, om monsteret, som tok livet av hele mannskapet hun var en del av. Det organiseres en tur ut til kolonien, denne gang med håndplukkede spesialsoldater. Ripley blir også motvillig med som konsulent og oppservatør.

ALIENS I LANGVERSJON
Denne versjonen av Aliens strekker seg 17 minutter lenger en den orginale filmen. At Cameron valgte å gi ut denne er forståelig, med tanke på scener som går mer i dybden på Ripleys følelser, og tapet av både livet og tiden ved å ha ligget i hypersøvn i så mange år. Mens Ridley Scotts orginalfilm er den snikende skrekkfilmen fra verdensrommet, er James Camerons fortsettelse den klaustrofobiske actionfilmen. Weaver ble forøvrig nominert til Oscar for rollen som Ripley i Aliens, noe som sjeldent skjer med skuespillere i science fiction-filmer.

FILMFAKTA
Regi: James Cameron, USA 1986/1991 NB: 18 ÅR
Med: Sigourney Weaver, Lance Henriksen, Carrie Henn
154 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Digital film

IMDb: ALIENS