FARLIGE FORDOMMER

Velkommen til viktig input i en travel hverdag! Vi inviterer til 2 kvelder med film og debatt rundt temaet «FARLIGE FORDOMMER – rom/romanifolket og nøden i Europa». Arrangementet er et samarbeid mellom FN-sambandet, Stiftelsen Arkivet, HIFO Agder og Cinemateket.

Hatretorikk og vold mot innvandrere, romfolk, jøder og muslimer tiltar. Kanskje er vi ikke så nestekjærlige og tolerante som vi liker å tro? Har vi lært noe av historien? For å belyse spørsmålet ser vi på rom/romanifolkets situasjon, og hvordan disse menneskene har blitt møtt av samfunnet.

Program:

TIRSDAG 29. APRIL
● Filmvisning: Fant (95 min) – fanteferd og romantikk langs sørlandskysten. Viser hvordan taterne ble sett på i Norge på 30-tallet
Sofadebatt med ordfører Arvid Grundekjøn og professor Jan Holljen Thon (UiA). Ordstyrere: Thomas V.H. Hagen (Stiftelsen Arkivet) og Kristian Røssaak (FN-sambandet).
● Musikalske innslag v/ Georg
Mer info

ONSDAG 30. APRIL
● Kortfilm: Money Back Please (12 min). Regi: Even Hafnor
● Kinopremiere/hovedfilm: Just the Wind (86 min) – sterk, Oscar-nominert film om en romanifamilies hverdag
Sofadebatt med historiker Johanne Bergkvist og Natalina Jansen (prosjektet “De norske roms historie”) Ordstyrere: Thomas V.H. Hagen (Stiftelsen Arkivet) og Kristian Røssaak (FN-sambandet)
● Servering av romanisuppe i foajeen
Mer info

Inngang:
En kveld: 70,- / To kvelder: 100,-
Cinematekets medlemmer: 50,- for 2 kvelder

[bildet: fra filmen Just the Wind]