JULIETTE LEWIS x 3

VILLSTYRING OG NYDELIG EKSENTRIKER. Skuespiller og musiker Juliette Lewis (f. 1973) har levd et turbulent liv i California og LA, men motgangen har ikke hindret henne fra å jobbe profesjonelt og prestere roller på høyt nivå. Både beinharde og myke roller kler henne. Rundt 14-års alderen droppet hun ut av skolen, hadde problemer med stoff og jobbet som skuespiller for TV i flere år. Fra hun var 16 hadde hun et forhold til Brad Pitt som varte i fire år.

Martin Scorsese castet henne som 18-åring i Cape Fear (1991), hvor hun hadde sin første store rolle. Året etter var hun å se i Woody Allens Hustruer og ektemenn (1992). Bruddet med Brad Pitt skal ha gått hardt inn på henne i 1993, og rusproblemene eskalerte i flere år. Hun klarte likevel å spille inn en rekke store filmer på 90-tallet, bl.a. Whats Eating Gilbert Grape (1993), Natural Born Killers (1994), Strange Days (1995) og From Dusk till Dawn (1996). De siste tiårene har hun fortsatt å spille i film og TV-serier.

Utenom filmkarrieren har hun også hatt stor suksess som frontfigur i indierockbandet Juliette and The Licks, og bandet spilte bl.a. på hovedscenen på Quarten i Kristiansand i 2007.

NATURAL BORN KILLERS – 2. mars
HUSBANDS AND WIVES – 16. mars
WHAT’S EATING GILBERT GRAPE – 12. mai