DAZED AND CONFUSED

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

Året er 1976, stedet er Austin, Texas, og det er siste dag på Robert E. Lee High School før sommerferien. Stemningen er elektrisk. Mange skulker de siste timene, cruiser målløst rundt i bilene sine, hører på musikk og prater forventningsfullt om kveldens store fest som “alle” skal på. Nyankomne studenter har derimot helt andre ting å tenke på: de fryktede fysiske og psykiske innvielsesritualene seniorene sitrer etter å utsette dem for – en årlig tradisjon lokalsamfunnet ser ut til å ta for gitt, og til og med ser ut til å more seg over. Og selvsagt gleder noen av de bøllete seniorene seg litt for mye til dagens utskeielser.

Regissør Richard Linklaters friske 70-talls skildring er fyllt av både glede og vemod. Filmen følger ikke noe tydelig plot, men er i stedet fremfor alt et varmt og troverdig øyeblikksportrett, tydelig inspirert av Linklaters egne ungdomsopplevelser i østre Texas.

Dazed and Confused er dessuten imponerende smekkfull av unge, lovende skuespillere, som Matthew McConaughey, Milla Jovovich og Ben Afleck, tidlig i sine karrierer. Og filmen er pakket inn i et fengende, tidsriktig soundtrack. Richard Linklater er ellers kjent for Slacker (1990), Before Sunrise (1995) og de to Before-oppfølgerne, og Boyhood (2014).

Linklater is a sly and formidable talent, bringing an anthropologist’s eye to this spectacularly funny celebration of the rites of stupidity. – Rolling Stone

FILMFAKTA
Regi: Richard Linklater, USA 1993.
Med: Jason London, Wiley Wiggins, Matthew McConaughey, Parker Posey, Milla Jovovich, Ben Affleck.
102 min. Engelsk tale, uten tekst. Format: Digital kinofilm.

IMDb: DAZED AND CONFUSED