HIMMELEN OVER BERLIN

Poetisk filmportrett av Berlin, om menneskene som bor der og deres usynlige hjelpere. Musikk av bl.a. Nick Cave. En filososfisk fundering over livet og døden.

Dette er en ambisiøs film som tar opp de store spørsmålene – uten å bli pretensiøs. Damiel er en av mange engler som vandrer rundt i Berlin og våker over menneskene der. Hans liv er bekymringsløst og uten følelser. Han leser menneskenes tanker og lengter etter å være som dem. Han bestemmer seg for å gå ut av det åndelige livet for å kjenne på det virkelige livet.

Wim Wenders vakre og poetiske portrett av Berlin har gitt rom for mange tolkninger: “en hyllest til livet”, “en ironisering over religionens tro på livet etter døden”, “en sympatierklæring til mannen i gata”, “en hyllest til filmen”, “en kritikk av media og postmodernismen”. Himmelen over Berlin er alt dette, og mye mer. Filmen byr også på en fantastisk konsertscene med Nick Cave & the Bad Seeds.

Vi møter et virrvar av fragmenter og øyeblikk, som veves sammen til en kjærlighetshistorie. Bruno Ganz (Der Untergang) og Peter Falk (Columbo) i sentrale roller. Filmen er også kjent under tittelen Lidenskapens vinger.

Dette er tredje film i vår WIM WENDERS-filmserie denne høsten! De andre filmene er Radio On (1979) og Paris, Texas (1984). Wim Wenders er ellers kjent for dokumentarer som Buena Vista Social Club (1999) og Pina (2011).
Miniartikkel om Wim Wenders her.

TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=Ic8iGIdv80o&feature=player_detailpage

FILMFAKTA
Regi: Wim Wenders, Tyskland/Frankrike 1987.
Med: Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Peter Falk. 128 min. Diverse språk, norsk tekst.
Filmen verserer med to ulike norske titler – Lidenskapens vinger og Himmelen over Berlin. Det siste er nærmest originaltittelen som er Der Himmel über Berlin.
IMDb: LIDENSKAPENS VINGER / HIMMELEN OVER BERLIN