RADIO ON

Sjelden kultfilm å se på kino! Stilfull og underlig roadmovie, tydelig co-produsert av den store tyske filmskaperen Wim Wenders.

Til toner av David Bowie og Kraftwerk glir det betonggrå engelske landskapet forbi, i en post-industriell og postpunka roadmovie av den visjonære kultregissøren Christopher Petit. Dette er et portrett av England på slutten av 70-tallet, sett via hovedpersonen Robert, en radio-DJ som reiser fra London til Bristol for å finne ut hva som ligger bak selvmordet til hans bror.

En stilfull kultfilm i sorthvitt som framstår nesten like “tysk” som “engelsk”, både i ånd og estetikk. Det er ingen tvil om at co-produsent Wim Wenders har satt sitt preg på den, sammen med regissør Christoffer Petit og fotograf Martin Schäfer, som også sto bak kamera på flere andre Wenders-filmer.

Dette er første film i vår WIM WENDERS-filmserie denne høsten! De andre filmene er Paris, Texas (1984) og Himmelen over Berlin (1987). Wim Wenders er ellers kjent for dokumentarer som Buena Vista Social Club (1999) og Pina (2011).
Miniartikkel om Wim Wenders her.

TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=N_hiwawj-ts

FILMFAKTA
Regi: Christopher Petit, UK / Tyskland 1979.
Med:  David Beames, Lisa Kreuzer, Sandy Ratcliff
104 min. Eng/ty tale, engelsk tekst.
IMDb: RADIO ON