PARIS, TEXAS

En mann dukker opp fra intet etter fire år, uten språk og uten noe informasjon på seg. En liten familie har gått i oppløsning uten at noen skjønner hvorfor. Et sterkt kjærlighetsdrama fra den tyske regissøren Wim Wenders.

Midt ute i Texas’ ørkenlandskap blir en ukjent mann funnet bevisstløs. Alt han har er et telefonnummer, som viser seg å være til mannens bror. Broren blir sjokkert over å høre at Travis, som har vært savnet i fire år, fortsatt er i live. Han har tatt seg av Travis’ lille sønn etter at han forsvant. Hva hadde skjedd? Og hvor er mor til hans sønn? Snart begynner opprullingen av en mystisk og rørende familiehistorie.

Harry Dean Stanton og Nastassja Kinski gjør fantastiske roller, og musikken av Ry Cooder er ideell til filmens solbleke landskap og melankolske undertoner. Regissør Wim Wenders har klart å fange ekstremt billedskjønne motiver fra Texas som bakteppe for et intenst og uforglemmelig kjærlighetsdrama.

Dette er andre film i vår WIM WENDERS-filmserie denne høsten! De andre filmene er Radio On (1979) og Himmelen over Berlin (1987). Wim Wenders er ellers kjent for dokumentarer som Buena Vista Social Club (1999) og Pina (2011).
Miniartikkel om Wim Wenders her.

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Wim Wenders, Tyskland/Frankrike/USA 1984.
Med: Harry Dean Stanton, Dean Stockwell, Aurore Clément, Hunter Carson, Nastassja Kinski. 2 t. 24 min. Eng tale, no tekst. IMDb: PARIS, TEXAS