OLDBOY

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det god avstand i salen og begrenset antall billetter. Vi har kasse, men oppfordrer til billettkjøp på nettet, under pandemien.

Uten nærmere forklaring blir en helt vanlig mann kidnappet og holdt fanget i femten år. Mens han sitter inne, får han vite at kona er drept og at han selv er mistenkt for mordet. Han sverger hevn, men aner ikke hvem som holdt ham innesperret, eller hvorfor. Oldboy er full av visuelle nyskapninger, støttet av et fantastisk foto, en mørk lyssetting og en estetisk musikkblanding av vals, tango og tekno. Filmen er andre del av det som skulle bli Parks hevn-trilogi. Den vant juryens Grand Prix ved Cannes i 2003, og vil bli stående som Park Chan-wooks gjennombrudd. Den blir også regnet som en av de store filmverkene etter årtusenskiftet. Den er blodig, brutal og briljant, og utfordrer både intellekt og sanseapparat.

Park Chan-wook (f. 1963) regnes som en av vår tids mest anerkjente regissører. Han lager visuelt spektakulære filmer, og tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

FILMFAKTA
Regi: Park Chan-wook, Sør Korea 2003.
Med: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jung.
119 min. Koreansk tale, norsk tekst. Format: Digital film. Aldersgrense 18 år.
Imdb: OLDBOY

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)